Fa nyílászárók, fa ablak , fa ajtó gyártása 3 generáció tapasztalatával és az otthonfelújítási támogatás

fa ablak fa nyilaszaro
Fa bejárati ajtó
Fa ablak fa nyílászáró államkincstár logo
Fa ablak MÁK logo

Nyílászárók, fa ablak, fa ajtók gyártása 3 generáció tapasztalatával az Otthonfelújítási támogatási program keretén belül is. Megtervezzük és elkészítjük álmai termékeit, lebonyolítjuk a támogatás igénylését, átadjuk a szükséges dokumentációkat. Segítünk az esetleges hitelügyintézésben. Segítünk értelmezni a vonatkozó kormányrendelet rendelkezéseit.

Mit is jelent a fa nyílászárók, fa ablak gyártása három generáció tapasztalatával?

Három generációs családi, faipari vállalkozás vagyunk. Ebből kifolyólag a családunkat generációról generációra áthatja az asztalos, a faipari tevékenység. Nálunk ez apáról fiúra szálló hagyomány. Ha a családi vállalkozásunkról többet szeretne megtudni kérem olvassa el a névjegy menüpontot, ott minden fontos információt megtalál.

Otthonfelújítási támogatási program

A Magyar állam a gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítására, illetve a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzésére hozta létre ezt a támogatási programot. A támogatás számos építési illetve felújítási tevékenységhez igényelhető, többek között a nyílászárók cseréjéhez is. A teljes támogatható tevékenységi listát itt tudja átolvasni (a 4. oldalon találja). Az általunk megvalósítható támogatható tevékenységek az alábbiak:

 • Külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló
 • Belső lépcső kialakítását és cseréjét
 • Galériaépítést
 • Belső nyílászárók, belső párkányok, küszöbök beépítését, cseréjét vagy felújítását
 • Terasz, loggia, erkély, előtető építése
 • Beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje

A fenti támogatható tevékenységek egy az egyben az otthonfelújítási támogatás tájékoztatójából lettek kimásolva. A támogatással kapcsolatos teljes anyagot, a letőlthető dokumentumokat, a rendeletet és az összes információt erre a linkre kattintva találja meg, amely az államkincstár weboldalára irányítja Önt.

Mire figyljünk a kérelem benyújtása során?

Sajnos járhatunk úgy, hogy elutasítják kérelmünket. Ezt a bosszúságot megelőzve összeszedtük, hogy mik lehetnek azok a leggyakoribb problémák amik az elutasításhoz vezethetnek. Ha a támogatható tevékenységek valamelyike közül minket bíz meg (pl. a fa nyílászárók vagy fa ablak gyártását velünk végezteti el), akkor ezekkel az apró részletekkel nem kell foglalkoznia. Az előforduló hibák az alábbiak:

 • Nem került benyújtásra az összes benyújtandó dokumentum (kérelem, vállalkozási szerződés másolata, számlaösszesítő, 1. számú nyilatkozat, az igénylők személyazonosságának igazolására szolgáló dokumentum másolata).
 • Az igénylő egyedüli igénylőként nyújtotta be az igénylését, holott megállapítható, hogy a házastársával vagy élettársával együttes igénylést kellett volna benyújtaniuk.
 • Az igénylő a kérelemben nem minden,- vele azonos lakóhellyel rendelkező – gyermeket tüntetett fel.
 • A kérelem nyomtatványon nincs kitöltve minden kötelezően töltendő mező, melyek “*” csillaggal jelőltek.
 • Egyedüli igénylésnél a gyermek adatainál sokszor nem kerülnek feltüntetésre az apa vagy az anya adatai.

A megrendelők által elkövetett alapvető hibák

 • Az 1. számú nyilatkozaton a 2., a 3. és a 4. pontban a megfelelő dőltbetűs részek aláhúzása nem történt meg.
 • Az igénylő nem kiskorú rokona gyámjaként nyújtja be a kérelmet, ennek ellenére az 1. számú nyilatkozat 5. pontjának törlése nem történt meg.
 • Az 1. számú nyilatkozaton az 5. pont törlése után a következő 3 bekezdés („Hozzájárulok ahhoz, hogy…) is törlésre került.
 • A 2. számú nyilatkozaton az igénylő és a kérelmező igénylő adatait felcserélik, illetve nem a házastárs, hanem a kérelmező írja alá.
 • A 3. számú nyilatkozat nem került kitöltésre és aláírásra a nagykorú gyermek által, melyben hozzájárul adatai kezeléséhez.
 • A 3. számú nyilatkozaton a nyilatkozattevő (nagykorú gyermek) és a kérelmező adatait felcserélték.
 • A SZÜF felületen benyújtott kérelmet és mellékleteit az igénylő nem látta el elektronikus hitelesítéssel.
 • Az ingatlan-nyilvántartásban szereplő cím nem egyezik meg a lakcímkártyán szereplő címmel.
 • Társasházi ingatlan esetében nem az albetét, hanem a társasház helyrajzi száma kerül feltüntetésre a kérelemben és/vagy szerződéseken.

A vállalkozók által elkövetett alapvető hibák

 • A vállalkozói szerződés nem tartalmazza valamennyi, a Kincstár honlapján közzétett vállalkozási szerződésmintában szereplő elemet.
 • A munkadíjat tartalmazó számlához nem csatolnak vállalkozási szerződést.
 • Hiányzik a vállalkozási szerződés 1. sz. melléklete.
 • A vállalkozási szerződés 1. számú mellékletében feltüntetésre kerül az anyagköltség, melyről nem a vállalkozó állított ki számlát, hanem a kérelmező vásárolta meg.
 • A kérelemhez csatolt számlán az anyagköltség és a vállalkozói díj egy összegben került feltüntetésre.
 • A benyújtott dokumentumok alapján a felújítási munkálatok nincsen megfelelően részletezve, azoknak megismerése nem lehetséges.
 • Nem egy darab, építési tevékenységenként összesített számlaösszesítőt csatolnak a kérelemhez, hanem többet, ahány típusú tevékenységet végeztek.
 • A számlaösszesítőben nem építési tevékenységenként megbontva szerepel az anyagköltség és a munkadíj, hanem a számlatételek kerülnek felsorolásra.
 • Az átutalással teljesített számla kifizetését igazoló dokumentum nem kerül benyújtásra.
 • Csak végszámlát nyújtják be, az előlegszámlát nem csatolják hozzá.
 • A számlán adószám is szerepel a vevő adatai között.

Láthatjuk, hogy mennyi buktatója van a kérelem benyújtásának.

Fa nyílászárók, fa ablak és további más asztalosipari termék megrendelésekor Önnek ezekkel nem kell foglalkoznia! Ezt a feladatot magunkra vállaljuk!

Miért válasszon minket?

Megrendelőinknek szeretnénk a teljes bizalmát élvezni. Tisztában vagyunk vele, hogy az építőiparra esetenként jellemző a megbízhatatlan, igérgető és aztán eltűnő vállalkozó típus. Mi mindent megteszünk azért, hogy a megrendelőink biazalmát kiérdemeljük. Mi nem fogunk eltűnni, az elvállalt munkát az elvárható legjobb minőségben minden esetben elvégezzük. Megtalálhatóak vagyunk a facebook-on, a három megadott telefonszám egyikén egészen biztosan elérhetőek vagyunk. A küldött emailekre szinte azonnal válaszolunk. Emellett a weboldal mellett egy korábbi oldalon is megtalálhat minket.

Még többen igényelhetik az otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat

Megjelent egy frissítés az otthonfelújítási támogatással kapcsolatban:

Egyszerűbb feltételek mellett, még többen igényelhetik a január 1-jén bevezetett otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat – tudatta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-bejegyzésében.

Novák Katalin az újdonságok között említette, hogy

Bővült az otthonfelújítási támogatás igénylésénél elszámolható felújítások köre.

Azok, akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek, a saját tulajdonú otthonuk felújítására kérhetik az otthonfelújítási támogatást anélkül, hogy korábban egy évet ott laktak volna.

Az otthonfelújítási kölcsön felvételénél a kölcsönt igénylő olyan közeli hozzátartozót is bevonhat adóstársként, aki nem tartozik a támogatotti körbe,

Például szülőt, nagyszülőt, testvért továbbá az élettársat is.

Jelenleg ez a legújabb frissítés az otthonfelújítási támogatással kapcsolatban.

2021. május 19-én új frissités jelent meg az otthonfelújítási támogatással kapcsolatban ami érinti a fa ablak és a fa nyílászáró kérdéskörét is

Az otthonfelújítási támogatás elszámolásához bármelyik házastárs nevére kiállítható a számla, ha együttesen nyújtották be az igénylést – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

 A miniszter azt mondta, nem jelent problémát az sem, ha egy számla a férj, egy másik pedig a feleség nevére szól.

Egy másik, szintén számlázással kapcsolatos kérdésre azt mondta, elfogadható megoldás, ha például egy asztalos az anyagköltség számláját a saját nevére állíttatja ki, ha azt később “továbbszámlázza” a támogatást igénylők nevére. (Az asztalost nem mi találtuk, a miniszter konkrétan ezt a példát hozta fel)

Ebből is egyértelműen kitűnik, hogy asztalos munkákat, fa ablak gyártását minden további nélkül támogat az állam, tehát kiemelném, hogy itt az ideje a fa ablakok és a fa nyílászárók cseréjének ezzel a pénztárcakimélő megoldással.

Továbbá a miniszter hozzátette, hogy

Az otthonfelújítási támogatás terasz kiépítésére, kibővítésére is felvehető, és még a korlát kialakítása is elszámolható.