Fa ablak, fa nyílászáró és a tisztességes, ügyfélközpontú hozzáállás

Fa ablak és az emberbarát hozzáállás
fa-ablak

A fa ablak mindig is egy megbízható és időtálló megoldás, ha nyílászáróról van szó. Az elmúlt években volt egy kis divatja a műanyagoknak, de ha tartós és igényes megoldásban gondolkozunk, akkor a műanyag szóba sem jöhet. Egyre többen vallják ezeket a gondolatokat ismét magukénak.

Szerencsésnek mondhatom magam – a családi vállalkozást – mivel ennek a tendenciának köszönhetően egyre többen keresnek fel és egyre több emberrel, egyre több potenciális ügyféllel beszélhetek.

Miért minket? Miért a fa ablakot?

Mindig megkérdezem az ügyfelektől, hogy miért minket választanak. Az ésszerű árazás mellett, általában azt a választ kapom, hogy végre az építőipar egyik szegmensében egy értelmes vállalkozóval beszélhetnek. Egy olyan vállalkozóval, aki komolyan vesz akár egy 2 fa ablakos megrendelést is. Aki ügyfélközpontú. Továbbá egy olyan emberrel, aki rájött arra, hogy akkor tökéletes és gyümölcsöző egy üzlet, ha mindkét  fél elégedettségét szolgálja.

Olyan hajmeresztő történeteket hallottam, amik teljességgel hihetetlenek számomra. Olyanokat amik velünk és a minket választó megrendelőkkel egyszerűen soha nem fordulhatnak elő. Lehetséges, hogy e tanulságos történeteket megosztom majd egy másik cikkben.

De visszatérve, ez a hozzáállás milyen érzésekből és tapasztalásokból táplálkozik?

Én is átestem már pár felújításon. E felújítások során találkoztam a legkülönfélébb vállalkozókkal. Megfogadtam magamban, hogy én nem akarok olyan bosszúságot, olyan negatív érzéseket kelteni a megrendelőkben, mint az általam választott vállalkozok kb. 90%-a nekem.

Az arrogancia, a hozzá nem értés és – sajnos nem tudom szebben megfogalmazni – a hülyének nézés folyamatosan visszatérő jellemzők voltak. Én ilyen esetben, amikor ezeket tapasztaltam, mindig azt mondtam, hogy vállalkozóként, fa ablak gyártóként ilyen hozzáállással, ilyen ügyfélkezeléssel már nem lenne megrendelésem.

Számtalanszor fordult elő, hogy azért nem jelentek meg elvégezni a munkát, mert éppen temetésre kellett menni. De természetesen az autó is gyakran lerobbant, vagy az adott gép mondta be az unalmast. Ezeken a kifogásokon megrendelőként természetesen egyszerűen átlátunk. Én mindig csak azt várom el az emberektől, amit én is adok. Tehát nyilván előfordul, hogy elromlik egy gép vagy tönkremegy egy szerszám. De ha folyamatosan ezekre hivatkozunk akkor az már nagyon sántít. Sosem értettem, hogy miért nem lehet nyíltan megmondani a valós problémát. Én úgy hiszem, hogy megfelelő kommunikációval a legtóbb gond leküzdhető.

Ismét kiemelném, hogy csak azt várom el az emberektől amit magam viszont adok. Csak olyan munkát, olyan fa ablakot és fa nyílászárót adok ki a kezemből, amit én is elfogadnék. természetesen néha velünk is előfordul, hogy hibázunk. Ez általában engem jobban bosszant, mint magát a megrendelőt. Ilyenkor mindig azon vagyunk, hogy a hibát kijavítsuk. Mi még elégedetlen ügyféltől nem váltunk el, hiszen az egyik legfőbb jellemvonásunk a becsületes és tökéletes munkavégzés. Ezért hajlandóak vagyunk gyakorlatilag bármit megtenni. A saját kezünk által készített fa ablakok és fa nyílászárók egy kicsit mindig a mieink is maradnak.